U16: Helyzetjelentés

2022.05.16. 09:53

U16-os bajnokság, Északi csoport

 

5. forduló 2022.04.30. 10:00

Perbál SC 5:1 (4:1) Piliscsaba SE

Gólszerző: Nánai-Szűcs Péter (12')

 

Az elmúlt hetekben hullámzó teljesítmény nyújtott csapatunk. Három hete magabiztos játékkal 3:1-re nyertünk otthon a Göd ellen, majd egy héttel később Perbálra látogattunk el. A meccs előtt érezhető volt a feszültség a játékosokban, mindenki érezte, hogy ez egy igazán fontos meccs. Ez is oka lehet az 5:1-es hazai győzelemnek. Görcsösen kezdtünk, hamar kaptunk is két gólt, amit a félidőid még további kettő követett. A szünetben a 4:1-es hátrány ellenére még bíztunk az egyenlítésben, de a sok egyéni hiba, a kevés csrerjátékos,az ellenfél lendületes, sokszor durva játéka felőrölt minket és nem sikerült a bravúr, hogy kiegyenlítsünk.

 

6. forduló 2022.05.07. 10:00

Szadai SE 5:4 (1:2) Piliscsaba SE

Gólszerzők: Tóbiás Ambrus (35'), Simon Szabolcs (53'), Schromeisz Botond (70'), Nánai-Szűcs Péter (75')

A következő héten Szadára látogattunk el, ahol az előző két meccs ötvözete volt látható a pályán. Jól kezdtünk, az első félidőben a mi akaratunk érvényesült a pályán, szépen, szervezetten futballoztunk. 2:1-es vezetéssel kezdtük a második játékrészt, ám, mintha túl hosszúnak bizonyult volna a szünet, a játékunk leeresztett és az ellenfél folyamatosan vezette a támadásokat és ki is egyenlített. Jó tizenöt percnek kellett eltelnie, mire újra magunkra találtunk, és átvettük az irányítást és kétgólos előnyre tettünk szert. A 80. perc környékén védőink többször rosszul helyezkedtek, nem tudtuk felszabadítani a kapu előterét, ami két nem várt góllal 4:4-re hozta föl az ellenfelünket. Ha ez maradt volna a végeredmény, azt is igazságtalannak éreztük volna a rengetek kihagyott helyzetünk és a játék képe miatt, azonban a 88. percben egy beívelt labdánknál messziről is jól látható szabálytalanságért nemhogy büntetőt nem ítélt a játékvezető, hanem továbbengedve a játékot, az ellenfél lekontrázva minket berúgta a győzelmet jelentő gólját, így kialakítva az 5:4-es hazai győzelmet. Végtelenül csalódottak voltak a játékosok, hiába a mezőnyfölény, a szép játék, egy hibás döntés miatt rossz szájízzel utazhattunk haza.

 

7. forduló 2022.05.14. 13:00

Piliscsaba SE 16:0 (9:0) Mogyoródi KSK

Gólszerző: Nánai-Szűcs Péter (7', 58', 78'), Tóbiás Ambrus (9'), Piros Benedek (11'), Simon Szabolcs (17', 27', 36', 45'), Joó Zsombor (23'), Fejes Ákos (37'), Schromeisz Botond (63'), Molnár Kristóf (67', 81'), Krasznai Vince (71'), Intze Tas (76') 

Szombaton-végre hat cserével-fogadtuk a Mogyoród gárdáját, megnyugtató érzés volt így fölmenni a pályára. A meccs már az első félidőben eldőlt, a szünetre már 9-0-ás vezetéssel mehettünk. Sajnos az ellenfélnél egy játékost kiállítottak a második durva belépője után, így végképp egyoldalú lett a mérkőzés, így minden játékos pályára léphetett. Végül tíz játékos rúgott 16 gólt. Kiemelném Fejes Ákos játékát, aki szép játékkal és egy góllal mutatkozott be csapatunkban. Gratulálok a fiúknak, mert a nagy különbség ellenére is fegyelmezetten, komolyan véve a játékot, 90 percen keresztül hajtották a meccset. Az ellenfelünk is elismerést érdemel, végig küzdötték a mérkőzést a nagy hátrány ellenére. Szerdán hozzájuk megyünk bepótolni az elmaradt idegenbeli mérkőzésünket.

 

Tütünkov Krisztián vezetőedző

A PSE támogatója:

A PSE támogatója: AutoPalace Délpest