Felnőtt: Újabb hazai bravúr

2021.11.15. 11:52
Nagyszerű játékkal gyűjtöttünk értékes pontokat a második helyezett ellen

Piliscsaba SE 3:2 (1:2) Perbál SC

II. osztályú felnőtt bajnokság, Északi csoport 14. forduló

2021.11.13. 13:00 Dévényi Antal Sportközpont, Piliscsaba

Gólszerzőink: Szabó Gábor (25'), Youla Souleymane (75'), Czinege Richárd (81')

 

Csapatunkra komoly próbatétel várt a hétvégén, mivel a második helyen álló perbáliakat fogadtuk. Eleve helyi rangadóról beszélhettünk, ezt erősítette a csapatok tabellán elfoglalt helyezése is.
A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, a 18. percben egy távoli bombával szereztek vezetést, majd 5 perc múlva egy szabadrúgásból duplázták meg előnyüket.
Csapatunk egységét mutatja, hogy egy pillanatig sem törtünk meg, Szabó Gabi remek egyéni akciójának köszönhetően a 25. percben jött a szépítő találatunk! A mérkőzés irama továbbra sem csökkent, sőt! A perbáliak a félidő derekán büntetőhöz jutottak, melyet Kapás Máté remek mozdulattal hárított, ezzel meccsben tartva csapatunkat.

A második félidő ott folytatódott ahol az első abbamaradt. Az iram változatlanul magas volt, és jött a második vendég büntető: vendégeink ezzel a lehetőséggel sem tudtak élni, középpályásuk mellé gurította a jogosan megítélt pontrúgást.
Pár perc múlva azt érezhettük, hogy majd mi megmutatjuk :-), de a számunkra megítélt tizenegyes rúgással mi sem tudtunk élni, Youla a kapufát találta el.
Szerencsére a csapat rátett még egy lapáttal, és 2 perc múlva egy szöglet után Youlának összejött az egyenlítés! Sőt! A 81. percben a csereként beállt Breuer-Lábady Jakob adott remek labdát a szintén csereként pályára lépő Czinege Ricsinek, aki a tizenhatoson belülre érve, szép mozdulattal gurított a kapus mellett a hálóba!

A mérkőzésre szép számban kilátogató közönség nem csalódott, fordulatokban és büntetőkben gazdag mérkőzést láthatott. Bár a perbáliak egyénileg talán képzettebb játékosok, ma csapatként nőttünk föléjük! Mind akaratban, mind egységben, mind taktikailag jobbak voltunk ezen a mérkőzésen.
 
Ezzel a győzelemmel, pontszámban beértük a harmadik helyezettet, és csak rosszabb gólarányunk miatt állunk a negyedik helyen.
Az utolsó fordulóban Szentendrére látogatunk, ahol 20-án 13 órakor kezdődik a mérkőzésünk.
 
Miklósvári Géza vezetőedző
 

A PSE támogatója:

A PSE támogatója: AutoPalace Délpest