Felnőtt: Pontvesztés az utolsó előtti percben...

2021.09.14. 11:20

Péceli SSE 2:1 (1:1) Piliscsaba SE

II. osztályú felnőtt bajnokság, Északi csoport 5. forduló

2021.09.11. 16:00 Pécel

Gólszerzők: Barczi László (35'), Sik Zsombor (89') ill. Youla Souleymane (9') 

 

Pont az utolsóelőtti percben…


Igen, pont ott veszett el a pont, illetve a veretlenségünk. Úgy emlékszem, hogy Dalnoki Jenő bácsitól ered a mondás, miszerint ezért jobb a foci a gerelyhajításnál, mert nekünk nem kell várni a javításra 4 évet a következő olimpiáig.

Szóval Pécelen a 89. percben kaptunk ki, pedig jól kezdődött számunkra a mérkőzés. Már a 9. percben vezetést szereztünk Youla révén, mivel kiváló csatárunk egy oldalról érkező labdát ollózott élményszámba illő mozdulattal a kapuba. Ezzel meg is sokkoltuk a hazaiakat, az első félóra a miénk volt, de sajnos nem tudtuk növelni az előnyünket, pedig az eldönthette volna javunkra a derbit. A félidő utolsó harmadában lassan magukra találtak a péceliek, és ebben az időszakban mezőnyfölényre tettek szert.

A második félidőt már kiegyenlített és nagy küzdelem jellemezte, s ebből a nagy a hangsúlyos, mindkét kapu többször is veszélyben forgott, ám igazi ziccert nem láthatott a közönség. Nem így sajnos a 89. percben, mikor is Munkácsi Milán szabálytalankodott a tizenhatosunk szélénél – ezzel megkapva második sárga, illetve első piros lapját. Ezt a sanszot pedig sajnos gólra váltották a hazaiak. A szabadrúgás utáni fejest kapusunk még remek mozdulattal hárította, de a kipattanóból kapott lövéssel már nem bírt.

Sok időnk már nem maradt az egyenlítésre, így kénytelenek vagyunk elkönyvelni szezonbeli első vereségünket.

Mint a bevezetőben utaltunk rá, folytatás itthon szombaton a Pomáz ellen. Ellenük egyébként is van mit törleszteni a büntetőkkel elvesztett kupameccs miatt!

Hajrá Csaba!

Miklósvári Géza, Gáspár Zsolt

A PSE támogatója:

A PSE támogatója: AutoPalace Délpest