Felnőtt: Értékes idegenbeli győzelemmel kezdtük a szezont!

2021.08.23. 15:13
Vác-Deákvár - Piliscsaba 0-2 (0-1)

Vác-Deákvár 0:2 (0:1) Piliscsaba SE

Pest megyei II. osztályú felnőtt bajnokság, Északi csoport 2. forduló

2021.08.21. 17:00

Gólszerzők: Jáky Gergely (12'), Szabó Gábor (83')

 

Nehéz feladat várt fiatal csapatunkra, mivel a tavalyi bajnokság ezüstérmese fogadott minket, szerencsére úgy tűnik, szeretjük a nehéz feladatokat…

 

Mi az első forduló meccsét halasztottuk, míg ellenfelünk Gödön nyert 6-0-ra, ami csak fokozta az izgalmat. A mérkőzés ennek szellemében kezdődött, már az első percben egy 100%-os helyzetet dolgozott ki vendéglátónk. Mint utóbb kiderült ez volt a mérkőzésen a legnagyobb helyzetük... A 12. percben viszont  a mi első érdemleges támadásunk gólt hozott, Jáky Geri 20 méteres bomba gólja ellenállhatatlanul fúródott a vác-deákvári hálóba, ami lélektanilag meghatározta a játékot. Az első 45 perc további részét főleg férfias küzdelem jellemezte, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben.

A folytatásban ellenfelünk mindent megtett az egyenlítésért, a mérkőzés derekáig a széleken próbáltak rést találni védelmünkön, majd ívelgetésekkel próbálkoztak. Szerencsére új szerzeményeinknek is köszönhetően jól álltuk a rohamokat! Kapusunk Kapás Máté nagyon magabiztosan védett, két bravúrt is hozzátett a győzelemhez, Munkácsi Milán a védelem közepén mozgott nagyon magabiztosan.

A nekünk járó 3 pont a 83. percben került pecsét alá, amikor a csereként beállt fiatal tehetségünk Breuer-Lábady Jakob adott remek labdát Szabó Gabinak, aki egyedül léphetett ki a védők között – és ilyen helyzetben ritkán hibáz - magabiztosan gurított a kapu bal oldalába.

Megdolgoztunk e győzelemért, a sikert a Csapat érte el, koncentrált, szervezett játékának köszönhetően! A képeken is látszik, a szellem és az egység rendben van a házunk táján.

 

Ezt ígérhetjük a következő mérkőzésünkön is augusztus 28.-án Mogyoródon a 18.00 órai kezdősípszótól, ahova várjuk szurkolóinkat!

 

Első hazai szereplésünk szeptember 4-én lesz 16:30-as kezdéssel

 

Hajrá Csaba!

 

A PSE támogatója:

A PSE támogatója: AutoPalace Délpest