Bravúros talpraállás!

2023.05.22. 21:52
Vác-Deákvár SE 3:3 (1:0) Piliscsabai SE 
 
II. osztályú FELNŐTT bajnokság, Északi csoport 29. forduló
 
2023.05.20 17:00
 
Vác, Vác-Deákvár SE Sporttelep

Gólszerzők: Ligetfalvi Dávid(4', 60', 63'), Szabó Gábor Péter (79'), Tóbiás Bálint ('82), Tóbiás Boldizsár ('83)

Bravúros talpraállás, győzelemmel felérő döntetlen!
Felnőtt csapatunk Szombat délután Deákvárra látogatott szezonbeli utolsó vendégként lejátszandó bajnoki mérkőzésére. Az már korábban eldőlt, hogy az utolsó két fordulótól függetlenül az előkelő hatodik helyen zárjuk a bajnokságot. Az előjelek nem éppen a legjobbak voltak, 6 meghatározó játékosunk nélkül érkeztünk a mérkőzésre. Örömteli hiányzónk is akadt megszületett Ujváry Miki kisfia Gellért, aki ezért igazoltan hiányzott :-) Gratulálunk az egész családnak!
Nem kezdtük jól a mérkőzést, már a negyedik percben vezetést szereztek a hazaiak egy jogosan megítélt tizenegyes után. Ezután is a Deákvár akarata érvényesült, egymás után alakították ki a helyzeteket, de Kapás Máté kapusunknak és a szerencsének köszönhetően megúsztuk a félidőig a további gólokat.
El kell ismerni, a második félidő elején sem változott a játék képe, a hatvanadik percben egy beadás után növelték előnyüket vendéglátóink. Két perccel később egy vitatható tizenegyes után már 3-0 volt az eredmény.A 68. percben formás támadást vezettünk! Vadas Szili szerzett a térfelünk közepén labdát, majd passzolt remekül Szabó Gabi elé, aki védőjét megverve lőtt gyönyörű gólt! A 75. percben Rácz Levit állította ki jogosan a játékvezető, feleslegesen összeszedett második sárga lap után. Tíz emberrel sem adtuk fel, melynek jutalma Tóbiás Bálint beadás szerű lövése gólt eredményezett! Kihasználva ellenfelünk zavarát, egy perccel később összejött az egyenlítés Tóbiás Boldi révén, aki a tizenhatosnál kapott passz után lőtt a jobb alsó sarokba! Hatalmas lelki fölénybe kerültünk.  A 92.-dik percben tizenegyeshez jutottunk, ami sajnos kimaradt, de nem lehetünk elégedetlenek.
Ezen a mérkőzésen ellenfelünk a játék szinte minden elemében jobb volt nálunk, leszámítva az alázatot és a szívet! Deákváron is megmutattuk, hogy mentálisan nagyon erős csapat vagyunk, akik az utolsó sípszóig küzdünk egymásért!
 
A bajnokságot hazai pályán zárjuk vasárnap 17:00 kor Leányfalu ellen. Győzelem esetén, 100%-osak lennénk hazai pályán tavasszal és ezért mindent meg is fogunk tenni! 
 
Hajrá Piliscsaba, 90 per.... és az élet!
 
Miklósvári Géza vezetőedző

???? Szabó János

A PSE támogatója:

A PSE támogatója: AutoPalace Délpest